Mitä nyt mieleen juolahtaa...

Kaksi tietä

Jääkaappini ovessa on itse kirjoittamani lappu jossa lukee:" Menestystä ei voi tavoitella, kuten ei onnellisuuttakaan. Menestys on seurausta hyvin tehdystä työstä. Pitkällä tähtäimellä menestyt siksi että olet unohtanut ajatella sitä."

Tuon lauseen löysin jostakin kirjasta jo vuosia sitten. Olin sen laittanut laatikkoon talteen, unohtanut sen kokonaan ja muutama kuukausi sitten löysin sen siivotessani. 

Tuossa puhuttiin myös onnellisuudesta. Onnellisuuttakaan ei voi tavoitella, voisiko se olla seurausta hyvin eletystä elämästä?

En ehkä silloin miettinyt tuota asiaa niin tarkasti, oli kai vaan hyvin sanottu. näin kai ehkä ajattelin silloin mutta nyt ymmärrän että tuohan on aivan totta. Elämä on opettanut tuon tärkeän asian minulle, konkreettisestikin. 

Tärkeimmät asiat mitä olen elämässäni saanut, ihmissuhteet, työ ym. ovat kaikki olleet "sattuman" tulosta. En ole niitä tavoitellut, ne vaan ovat tulleet itsestään. Se kaikkein kestävin ja tärkein ei tule tavoittelemalla sitä, se tulee kun on aika ja silloin kun sitä ei etsi. 

Uskon että se mikä meille on tarkoitettu, sen saamme, etsimmepä sitä tai emme. Etsimisen tie on tuskainen, "milloin?" kysymme ja olemme malttamattomia. Aina on kaksi tietä edessämme, helppo ja vaikea tie.

Useimmiten valitsemme vaikeamman. Etsimme, olipa kyse vaikka ihmissuhteesta tai työstä, olemme malttamattomia ja tuskastumme kun emme saa haluamaamme siihen tahtiin kuin itse koemme olevamme valmiita sitä vastaanottamaan. Vaikea tie ei ole tässä hetkessä elämistä, se on elämistä tulevaisuudessa. "Silloin kun saan sen, silloin olen onnellinen.Jos saan enemmän rahaa, hyvän ihmissuhteen, paremman työn, silloin kaikki on hyvin. " 
Se on tulevaisuudessa elämistä, keskittymistä siihen mikä elämästä puuttuu. 

Vaikealla tiellä emme ymmärrä että se mikä meille on tarkoitettu, sen saamme vaikka emme sitä jatkuvasti tavoittelisi. Riittää kun teemme työmme mahdollisimman hyvin. Riittää kun hoidamme ihmissuhteemme mahdollisimman hyvin, riittää kun elämme mahdollisimman hyvin. Mielellään innostuksen vallassa, olemme innostuneista tästä hetkestä, sen suomista mahdollisuuksista. 

Tällä hetkellä teemme tulevaisuuttamme. Aina on kaksi tietä, riittää kun valitsemme helpomman, tämän hetken innostuksen tien. 

Tiedän kyllä, joku sanoo nyt: "Kuinka voi olla innostunut kun työ on mitä on, sitä "unelmien miestä/naista" ei löydy, ihmissuhteet vaan tökkivät eikä rahaakaan ole, miten silloin voi olla innostunut mistään?"

Lue uudelleen mitä kirjoitin ylhäällä ja oivalla että mikään mitä elämääsi ei tule etsimällä. Annan helpon esimerkin:

Olen hyvä hävittämään tavaroitani. Jokin aika sitten kadotin kotiavaimeni, tiesin kyllä että kotona sen on oltava, tuhlasin puoli tuntia etsimiseen mutta luovutin. Aamulla heräsin ja sain (harvinaista kyllä heti aamusta) siivousvimman. Aloin pyyhkimään pölyjä, nostin pöytäliinaa ja avain oli siellä...

Toinen esimerkki: Sisareni kadotti tärkeän paperin. Hän soitti minulle että näenkö minne hän on sen hukannut. He ovat etsineet sitä kauan eikä sitä vaan löydy. Sanoi hänelle että lakkaa etsimästä niin se vaan tupsahtaa esille. 
Hänelle tuli vieras samana iltana, he alkoivat katsella valokuva albumia ja siellä tuo kaivattu paperi olikin, valokuva-albumin välissä. Tuskin he olisivat sieltä osanneetkaan etsiä ilman tuota vierasta, hauska sattuma. 

Tavoitteita on elämässä oltava ja niiden eteen joudumme tekemään työtä. Kuten sanoin saamme aina sen mikä meille on tarkoitettu, jos meille on tarkoitettu hyvä työ, hyvä ihmissuhde, rikkaus tai mikä tahansa mitä nyt tavoittelemmekaan, sen saamme, vuorenvarmasti. 

Mistä sitten tiedämme sen mikä meille on tarkoitettu? Emme aina tiedäkään eikä meidän sitä aina tarvitsekaan tietää, riittää kun olemme innostuneita tässä hetkessä, silloin olemme oikealla (sillä helpommalla, vaikka se tuntuukin usein vaikeammalta tieltä, koska useimmat valitsevat ennemmin vaikea tien) tiellä. 

Joku viisas on sanonut että ihminen on menestynyt silloin kun hän menee nukkumaan hyvällä omalla tunnolla. Minä lisäisin vielä että tyytyväisenä elämäänsä, sillä ei ole välttämättä mitään tekemistä rahan, ihmisuhteen tai muun ulkoisen kanssa, mutta se tuo seurauksena menestymistä ja onnellisuutta. Tavalla tai toisella. 

Mietin omaa elämääni, mikään hyvä ja minulle tärkeä ei ole tullut etsimisen kautta. Tärkeimmät asiat, ihmissuhteet, työ ovat tulleet etsimättä. Sattuman kautta. Kehotan sinua miettimään omaa elämääsi, niitä tärkeimpiä asioita. Kuinka ne olet saanut elämääsi? Veikkaan että alintajuisesti olet kuitenkin valinnut tuon helpomman tien, "sattumien tien", et ehkä edes tiennyt tarvitsevasi jotain elämääsi kun se vaan tuli kohdallesi, sattumalta. 

Mieti myös tätä hetkeä...oletko vielä tuolla samaisella tiellä vai oletko kääntynyt toiselle tiellä? Etsitkö elämääsi jotain, jota sinulta vielä puuttuu? Tuskailetko kun et sitä löydä, oletko unohtanut tässä hetkessä elämisen taidon jonka ehkä joskus osasit?  

Emme voi nopeuttaa aikaa. Se mikä on tarkoitettu tapahtuvaksi, se tapahtuu, täsmälleen ja päivälleen kuten on tarkoitettu. Voimme vain valita tien miten sinne kuljemme, vaikeamman tai helpomman tien. Mieti kumman tien itse valitset ihmissuhteissasi, työssäsi tai yleensä elämässäsi, tässä hetkessä ?