Mitä nyt mieleen juolahtaa...

Meillä kaikilla on vastuu omasta elämästämme, vastaamme myös omista valinnoistamme ja hyvinvoinnistamme . Tuo lienee selvää jokaiselle, ainakin teoriassa. Siinä on vastuuta tarpeeksi yhdelle ihmiselle, sen pitäisi riittää mutta usein otamme kantaaksemme vastuun toisen ihmisen elämästä, hänen valinnoistaan ja ennenkaikkea tunteistaan. 

On selvä että vanhempi on vastuussa lapsestaan, hänen hyvinvoinnistaan ja hyvä aiti/isä tekee kaikkensa että lapsi olisi onnellinen ja hyvinvoiva. Se vastuu kuuluu jokaiselle vanhemmalla.
Mutta olemmeko vastuussa lapsen tunteista? Emme voi aina siloittaa lapsen tietä, estää häntä tuntemasta pettymystä, kun asiat eivät aina menekään lapsen haluamalla tavalla eikä hän aina saa tahtomaansa. 

Se vanhempi joka silottaa lapsen tien ettei hän tuntisi pettymystä mistään ja varmistelee ettei lapsi vain tuntisi olevansa epäonnistunut missään, ottaa lapselta pois vastuun omista tunteistaan. Vanhempien tehtävä ei ole pettymysten järjestäminen, vaan niiden käsitteleminen lapsen kanssa, siten että lapsi ymmärtää että ne kuuluvat elämään, aina ei saa haluamaansa, mutta se kuitenkin on hänen omaksi parhaakseen. 

Ymmärtääkö lapsi sen? No ei välttämättä sillä hetkellä kun näköpiirissä on pettymys tai asia ei ole mennyt putkeen hänen haluamallaan tavalla, mutta tämä opettaa lasta käsittelemään omia tunteitaan ja hyväksymään negatiivisetkin tunteet, koska niitähän elämä tuo, aivan varmasti, niiltä ei säästy kukaan. 

Aikuisena helposti taannumme lapsen tasolle kun emme saakaan haluamaamme. Emme ehkä järjestä kohtausta, raavi ja potki emmekä huuda kurkku suorana, vaikka ei sekään ole hullumpi tunteiden purkamiskeino, se vaan ei ole kovin aikuismaista käytöstä ja jos joku niin tekee, tehköön itsekseen, mutta kuka viitsii itsekseen kohtausta järjestää. lapsenkin kohtaus vaatii yleisöä, ei lapsi itsekseen kovin kauan jaksa kiukutella. 

Sen sijaan aikuiset miettivät, surevat, ahdistuvat, lyövät hanskat tiskiin, syyttelevät menneisyyttään, lapsuuttaan ihan mitä tahansa hillittyä aikuisten tapaan. "Taas olen tässä tilanteessa, ei onnistunut, en saanut haluamaani, mikä minussa/noissa muissa on vikana?

Asiat vaan eivät aina mene haluamallamme tavalla. Juttelin tässä vähän aikaa sitten asiakkaan kanssa joka sanoi että hänellä oli kaikki niin selvää. Elämä menee niin ja näin, hänellä oli selvät sävelet kaikkeen, hän oli suunnitellut kaiken ja sitten asiat eivät menneetkään kuten hän halusi. Eivät ne aina mene ja se vaan on hyväksyttävä.

Luulemme tietävämme mikä meille on parasta mutta maailmankaikkeus (Jumala, universumi, ydinminä tms) miksi sitä halutaankaan kutsua on suunnitellut muuta varallemme. Tuo maailmankaikkus tietää paremmin, aivan kuin hyvä isä/äiti tietää lapsensa parhaan. 

Jokainen karkkipussi mitä lapsi haluaa kaupassa ei ole lapsen parhaaksi, vaikka lapsi niin voi ajatella. Se miten lapsi reagoi, siitä vanhempi ei ole vastuussa. Jos hän antaa aina periksi; No okei, tämän kerran saat, mutta ensi kerralla et...ja taas tulee ensi kerta ja sama tilanne, lapsen reaktio on vielä vahvempi ja vanhempi antaa periksi, siinä hän ottaa pois vastuun lapselta tunteistaan.

Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan? Maailmankaikkus on vahva ja periksiantamaton kasvattaja, se ei anna myönnytyksiä;" Okei, no tämän kerran..." vaan se tuo oppiläksyn eteemme uudelleen ja uudelleen, kunnes oivallamme mistä on kysymys. Ja kun oivallamme, on se jo puoli voittoa. 

Kyse on vastuusta. Sinä itse ole vastuussa omasta elämästäsi, omista tunteistasi, mutta ei ole vastuussa toisen tunteista. Sitä mitä toinen tuntee, siinä on hänen oma oppiläksynsä, sinä voit tuoda hänelle oppiläksyä, mutta sinun tehtäväsi ei ole suorittaa tuota oppiläksyä hänen puolestaan, etkä sitä voikaan tehdä, sinä vastaat ja olet vastuussa vain siitä että suoritat omasi. 

Tuo toisen tunteista vastuunottaminen tulee tilanteissa jossa luulemme, huom! luulemme tietävämme mikä toiselle on parasta. Emme voi tehdä ratkaisuja oman elämämme suhteen koska kuvittelemme loukkaavamme toista.

Tosiasia on että jos tarkoituksemme ei ole loukata, vaan teemme jotain ottaaksemme vastuun omasta elämästämme ja toinen siitä loukkaantuu, se on hänen oppiläksynsä. Luulemme joskus olevamme jollekin parasta, emme me välttämättä ole koska emme tiedä hänen parastaan, jokin muu voi olla parempaa, estämme häntä kohtaamasta tuota parasta, ottamalla vastuun häneltä pois ja kannamme sitä harteillamme, kunnes se uuvuttaa meidät itsemme. 

Toisen auttaminen ja vastuuntunteminen toisesta on eri asia. Pitää auttaa ja tuntea vastuuta, mutta kun vastuu alkaa ahdistamaan, se on merkki ; Tämä ei ole enää tehtäväsi!

Maailmankaikkeus viestittää, ja tunteet ovat ne kanava mitä kautta viestiä saa kun vain tunteitaan osaa ja oppii tulkitsemaan. Kaikki lähtee itsestä, jos me emme voi hyvin, emme ole kovin kummosia auttajia. Kun oppii kuuntelemaan viestejä, tulkitsemaan omia tunteitaan, ottaa vastuuta itsestään. 

Menneisyys on tekosyy olla ottamatta vastuuta itsestään tässä hetkessä. Ehjä ja vahva  ihminen ei käytä menneisyyttään  syynä välttää vastuuta omasta elämästään. Maailmankaikkeus opettaa vastuuta, mutta se myös opettaa vastuusta irtipäästämistä. Että voisimme olla eheitä ja vahvoja, se hyödyttää meitä itseämme, mutta myös kaikkia ympärillämme. 

Ehjä ja vahva ihminen ei syyttele eikä sysää vastuuta toiselle, eikä myöskään ota vastuuta pois toiselta. Maailmankaikkeus ei tunne sääliä, se ei jaa voivottelemaan kanssasi, se kysyy ; "Mitä aiot asialle tehdä?"  Silloinkun otamme vastuun omista valinnoistamme, annamme myös vastuun toiselle hänen valinnoistaan, silloin oppiläksy helpottaa. 

Emme enää vedä puoleemme ihmisiä jotka koettavat sysätä vastuun omasta onnellisuudesta/pärjäämisestään  harteillemme. Sillä emme ole vastuussa toisen onnellisuudesta, olemme vastuussa vain omastamme. 

Vedämme puoleemme sitä mitä olemme. Kun olemme ehyitä ja vahvoja ihmisiä, vedämme puoleemme samanlaisia ihmisiä. Kun olemme, hmm..vähemmän vahvoja, silloin vedämme puoleemme samanlaisia. Toinen ihminen on kuin peili, se mikä hänessä on, on myös meissä itsessämme. 

Vahvistuaksemme on vain usein käytävä läpi tietyt prosessit joiden tarkoitus on auttaa meitä vahvistumaan. Elämä ei todellakaan mene aina suunnitelemien mukaan, ja jos menisi, olisimme kovin heikoilla, sillä elämä on myös henkistä kasvua ja tuon kasvun tarkoitus on antaa meille vahvuutta. Että ottaisimme vastuun omasta elämästämme emmekä tekisi karhunpalvelusta muille ottamalla pois heidän vastuuta omasta elämästään. 


 

Ihan vain pieni muistutus "Kuiskauksia kaikkeudesta" -kirjasta:

Kysymys: Mitä tarvittaisiin, mitä elämässäsi pitäisi tapahtua näinä päivinä, jotta antaisit itsellesi luvan relata, rentoutua ja vain nauttia? 

Vastaus: Mitä se sitten onkin, mitä tahansa, sinä saat sen, ansaitset sen, hyvin paljon nopeammin (ja helpommin, oma huomautukseni) jos ensin relaat, rentoudut ja vain nautit. 

              Kyllin yksinkertaista?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun tässä taas vuosi taas vierähti niin kerron mitä mietteitä se minussa herätti.  Joskus nuorempana tuli tehtyä lupauksia jotka ei sitten pitäneetkään, joskus olen katsonut omaa tulevaa vuotta ja tavallaan asiat  ovat  toteutuneetkin, tänä vuonna en tuntenut tarvetta siihenkään.
 
Asiat menevät juuri niinkuin on tarkoitettu, luotan siihen eikä minun kaikkea tarvitse tietääkään. Keskityin saattamaan loppuun sitä mitä olen koko viime vuoden työstänyt, rajojen vetämistä, " EI:n "sanomista ja sitä että rajaan pois elämästäni pois sitä mikä ei enää anna iloa, koskeepa se ihmisiä, asioita tai omia asenteitani jotka vievät turhaan energiaani eivätkä enää anna iloa, kaikki sellainen on jo täyttänyt tehtävänsä elämässäni. Laitan me matkaan, toivotan kaikkea hyvää ja jatkan eteenpäin. 


Sillä kaikki sellainen jarruttaa minua, se mikä ei tuo iloa, vaan ennemmin ahdistusta joutaa pois. Ahdistus on voimakas sana, mutta käytän sitä, sillä jos ilon vastakohta on "suru", se sana ei oikein kuitenkaan sovi tähän enkä parempaa sanaa keksi. 

Jos joku ymmärtää asian väärin, niin korjaan, en elä jatkuvassa ahdistuksessa, elämäni on kunnossa, kaikki hyvin, haluan vaan irrottautua kaikesta mikä on aikansa palvellut sillä haluan mennä eteenpäin elämässäni enkä kantaa tarpeetonta reppuselässä, ihmistä tai asiaa, se hidastaa kasvua ja saa asiat junnaamaan paikoillaan, uuden tuleminen vaatii aina tilaa ja tyhjä tila täyttyy aina. 

Ihmisissä tarkoitan "energiasyöppöjä" ihmisiä. Jokainen vvarmaan tietää mitä tällä tarkoitan. Suhde on joskus voinut olla hyväkin, mutta tässä hetkessä se vie enemmän kuin antaa. Koetan aina miettiä ihmissuhteitani sitä kautta olenko minä itse energiasyöppö, tunnustan, olen varmaan joskus ollut, enkä ole ymmärtänyt päästää irti, nyt olen sen verran viisastunut ymmärrän antaa tilaa toiselle, en ripustaudu enkä vaivaa jos tuntuu että toinen haluaa päästää irti. 

Olen myös oppinut vaatimaan samaa toiselta. Jos suhde (enkä tässä puhu pelkästään rakkaussuhteista tms., ystävyys ja kaveruussuhteetkin voivat viedä turhaa energiaa) haluan päästää irti tuosta ihmisestä. (tai asiasta). Jätän taakse, sivuutan, jos ihmissuhteissa toinen ei ymmärrä, oikeastaan se ei ole minun ongelmani.

Voi kuulostaa tylyltä, mutta meille jokaiselle tuodaan kasvunpaikkoja. Nämä tilaisuuden ovat oiva paikka oppia irtipäästämistä siitä mikä ei enää palvele tarkoitustaan. Mistään, mikä tuo enemmän iloa kuin ahdistusta, ei ole tarkoitus eikä tarvitse päästää irti, vain siitä mikä ei enää tuota iloa. Tunteet ovat mittari, ne kertovat tulevaisuudesta. 

Jokainen osaisimme ennustaa hieman enemmän tulevaisuutta mikäli osaisimme tulkita ja kuunnella omia tunteitamme. Kun jokin asia ahdistaa, se on esimakua tulevaisuudesta. Irtipäästämisestä. 

Ajattele asteikkoa yhdestä kymmeneen. Mieti työtäsi, ihmissuhdettasi, jotain muuta sinulle tärkeää asiaa. tuottaako asia sinulle iloa, onko ilo asteikossa vaikka yhdeksän kohdalla? Ei huolta, asia tulee olemaan elämässäsi vielä tulevaisuudessa, tosin jos jossain vaiheessa huomaat että ilon osuus on vähentynyt vaikka alle puoliväliä, voi olla mahdollista että olet "irrottautumisprosessissa", sinua valmistellaan muutokseen.

Elämä on prosessi ja harvat asiat tapahtuvat yhtäkkiä. Meitä valmistellaan muutokseen sisäisen prosessin kautta ja kun osaamme kuunnella sieluamme, olemme vapaaehtoisesti valmiina kun muutos mahdollisen turhan luopumisen kautta tapahtuu. 

Puhun luopumista mutta yhtä hyvin voisin puhua uuden tulemisesta elämään. Suomi on kuitenkin kateellisten maa, joten en hehkuta sitä kaikkea mitä itse olen elämääni saanut turhasta luopumisen kautta. Mainitsen kuitenkin, luottamusta, varmuutta että asiat jotka on tarkoitettu tapahtuvan tapahtuvat juuri silloin kuin on tarkoitus. Minun ei tarvitse tavoitella mitään, se mikä minulle on tarkoitettu se tulee, juuri silloin kun on oikea aika. 

Jos tavoitelen jotain, mikä ei ole minulle siinä hetkessä tarkoitettu, tai ei ole tarkoitettu ollenkaan..."minä haluan"- periaatteella (koska en tiedä omaa parastani, luulen vain tietäväni) en saa asioita tapahtumaan vaikka kuinka yritän. Maailmankaikkeus sanoo: "Ei", asiat junnaavat eivätkä mene omalla painollaan eteenpäin, silloin minun haluni on ristiraadassa minun parhaani kanssa ja voin unohtaa asian. Antaa sen mennä omalla painollaan, luopua ja päästää irti ajatuksesta "minä haluan."

Olkoon tämä vastauksena sille asiakkaalle joka tänään soitti ja kysyi, alkavatko asiakkaat toteuttaa asioita mitä sanon. Verrannollinen tuohon "minä haluan"-asiaan. Voi yrittää toki, kukapa sen estää, mutta minä sanon ei onnistu, vaikka yrittäisikin jos aika ei ole oikea. Jos aika on oikea, se mikä on tarkoitettu tapahtuvaksi, tapahtuisi joka tapauksessa, ennemmin tai myöhemmin ihmisen siihen voimatta vaikuttaa.

Joskus, harvoin tuota irrottautumisprosessia ei ole. Asia tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta ja on pakko luopua vaikkapa hyvästä työpaikasta. Asiaan ei ole ennättänyt valmistautua mitenkään ja mieli kapinoi. Joskus meidät pakotetaan luopumaan uuden tulemisen tieltä. Maailmankaikkeus korvaa aina menetetyn kun päästämme irti. 

Mieti mitä olet menettänyt. Mieti miten se on sinulle korvattu. Ja jos et ole mielestäsi saanut korvausta, mieti oletko jäänyt jumiin menetettyyn. Harmitteletko, oletko katkera. Päästä irti, luovu! Silloin avaat väylän uuden tulemiselle.
Jotain samaa tulet saamaan, parempaakin. Jokin muistuttaa entisestä, olipa se vaikka iso koivupuu pihalla tai koti mistä näet kauaksi, se on maailman kaikkeuden tapa antaa hyvitystä menetetystä jotain samaa mutta parempaa ja sen "hyvyys" on suoraan verrannollinen siihen miten olet päästänyt irti menneestä, siitä turhasta mikä rasittaa enten juuri itseäsi. 

Tämä työ on opettanut minua. Olen oppinut päästämään irti vanhoista uskomuksistani ja ottanut ( tai saanut) uutta tilalle. Joihinkin asioihin mihin uskoin vielä vuosia sitten, on tullut muutosta. Ehkä olen mennyt eteenpäin, jättänyt taakse vanhaa ja ottanut uutta oppia tilalle. 

Ehkäpä tärkein asia on ollut huomata että itse luomme omaa elämäämme, olemme mahtavia luojia, emme vaan aina ymmärrä kulkea virran mukana vaan hangoittelemme vastaan. 

Kun päästämme irti menneisyydestä, emme käytä sitä tekosyynä estää meitä elämästä oman näköistä elämää, juuri sellaista kun itse haluamme, niin annamme maailmankaikkeudelle tilaisuuden toimia meidän parhaaksemme. Kun asiat menevät omalla painollaan, asiat tapahtuvat, elämme juuri tässä hetkessä, jätämme pois sen mikä tuo ahdistusta, kuuntelemme itseämme, silloin kuuntelemme maailmankaikkeutta.

Nuorena sen ehkä osaa, vanhempana nykyhetkessä vaikuttaa menneisyys ja pelot. Menneisyyteen vetoaminen on jarru ja tekosyy estää itseään menemästä eteenpäin. Irtipäästäminen negatiivisten asioiden retostelemista menneisyydessä on tekosyy olla ottamasta vastuuta tästä hetkestä. 

Aina on mahdollista päästää irti ja alkaa luoda omaa elämää. Minä olen luonut, sinä olet luonut oman elämäsi ja tulet luomaan jatkossakin. Omista valinnoistasi riippuu millaiseksi se muodostuu. Yksi asia on varma, uuden luominen sisältää luopumista siitä mikä ei enää palvele tarkoitustaan. 

Jokin aika sitten puuhastelin keittiössä, en oikeastaan miettinyt mitään, kun päähäni iskoistui voimalla ajatus; "Tässä iässä (lisään tähän jälkeenpäin, missään iässä) turha tuhlata aikaansa sellaiseen mikä ei mene itsestään eteenpäin. Se on ajanhaaskausta! "

Aivan totta! Itsestään selvä ajatus, jonka toki olen tiedostanutkin, mutta muistutus oli tarpeen. Olen koettanut saada ihmissuhteita ja asioita toimimaan, koska "olen halunnut", jälkeenpäin olen ymmärtänyt että että minähän ansaitsen parempaa kuin mistä olen väkisin koettanut pitää kiinni. Olen ymmärtänyt oman arvoni, minä ansaitsen parasta ja kun sen olen ymmärtänyt tiedän että sen tulen saamaan. Itselleni parhaan.

Pätee kaikkeen meihin. Jonkun on joskus kohteltava meitä huonosti, sitä kautta ymmärrämme oman arvomme emmekä enää tuhlaa aikaamme turhuuteen. Minä ja sinä ansaitsemme parasta, miksi tyytyä mihinkään puolittaiseen kun maailmankaikkeus haluaa antaa meille parasta kun vaan ensin ymmärrämme oman arvomme?

Vaikka sanoinkin tuossa alussa etten ole tehnyt uuden vuoden lupausta, teen sen kuitenkin tässä ja nyt ;
" Lupaan että kuuntelen itseäni, omia intuitioitani ja tunteitani tarkemmin. En tuhlaa aikaa turhuuteen, kuuntelen maailmankaikkeuden viestejä herkemmällä korvalla ja menen eteenpäin. En koeta saada asioita tapahtumaan oman mieleni mukaan vaan annan maailmankaikkeudelle vapaat kädet toimia parhaakseni. 

En jarruta itseäni toimimalla vasten itseäni, vaan kuuntelen itseäni ja tunteitani, koska tiedän että ansaitsen parasta, enkä enää tyydy toiseksi parhaaseen, missään asiassa. Ymmärrän oman arvoni ja sen että mikään eikä kukaan voi estää minua saamasta itselleni sitä parasta joka minulle on tarkoitettu. "

Tämä uuden vuoden lupaus on vapaasti käytettävissä sille joka siihen tarvetta tuntee🙂
 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Kuuntele sydäntäsi, se ohjaa". Tämän on varmaan suurin osa meistä jossakin vaiheessa kuullut. Pitääkö tuo paikkaansa, ei välttämättä.  Usein olen joutunut asiakkaille sanomaan että tunnustele, onko järki ja tunne samalla tasolla, vai viekö tunteet. järjen ollessa eri mieltä. 

Kun tunteet ja järki ovat eri tasolla, silloin maailmankaikkeus sanoo "ei". Haluamme asioiden tapahtuvan omien aikataulujemme mukaan, haluamme sitä ja tätä, luulemme tietävämme oman parhaamme omien halujemme mukaan, mutta emme me tiedä. Emme tiedä että asia jota niin kovasti juuri nyt haluaisimme, ei välttämättä johtaisi kannaltamme parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. 

Ajatellaanpa vaikka ihmissuhteita. Tai ihan mitä tahansa jota haluat kovasti juuri tällä hetkellä tai olet halunnut menneisyydessä. Tiedät mitä haluat ja se juuri sen asian saaminen tekisi sinut onnelliseksi. Se olisi unelmiesi täyttymys. Olet ehkä ihastunut/rakastunut (omasta mielestäsi) tai haluat unelmiesi työn, uuden kodin, lottovoiton, mitä tahansa haluatkin, mutta asia ei vaan etene, elät tulevaisuudessa; "sitten kun", keskityt siihen mitä sinulta puuttuu ja tuossa puutteen tunnossa elät tyytymättömyyden tilassa tästä hetkestä nauttimatta.

Näinhän me kaikki joskus teemme. Olemme vain ihmisiä ja meille on annettu tuo suurenmoinen mittari; tunteet, jonka avulla voimme tulkita maailmankaikkeuden viestejä. On opittava tulkitsemaan omia tunteitaan. Oikeastaan aika yksinkertaista, mutta koska meille on annettu mieli: "Minä haluan!", se monimutkaistaa asiaa ja tuo meille vaikeutta tulkita maailmankaikkeuden viestejä.

Ilo/suru ovat vastakohtia. Surun sijasta käytän tässä kuitenkin sanaa "ahdistus.", sillä se ehkä kuvastaa tilannetta paremmin. Pitäisi olla jokin sana joka olisi välimuoto noista sanoista mutta minä en ole sitä vielä keksinyt. Siinä mielessä ahdistus on oikea sana sillä se ilmenee kun tastelemme maailmankaikkeuden tarkoitusta vastaan, soudamme vastavirtaan maailmankaikkeuden virrassa, teemme asioita vasten omaa sieluamme, asian voi ilmaista monella tavalla. 

Sanon aina että mikä tahansa asia, jos se tuo enemmän ahdistusta kuin iloa, sen viesti on "ei, näin ei ole tarkoitettu. Vaikka omasta mielestämme se olisi tarkoitettu, mutta kuten sanottu, emme tiedä omaa parastamme. Asiat eivät silloin etene, siitä seuraa ahdistus. Teitpä mitä tahansa, ja yleensä teet liikaa, koetat saada asiat väkisin järjestymään eikä sekään onnistu...maailmankaikkeus jarruttaa: "Näin ei ole tarkoitus."

Tälläisessä tilanteessa järki ja tunteet ovat ristiriidassa. Järki tietää, mutta tunteet hallitsevat, ne haluavat eikä tunteiden seuraamisesta seuraa kuin ahdistusta. 

Luopuminen "erottelukyvyn henkinen laki", on asia jota kaikki opettelemme. Joissakin asioissa osaamme itsestäänselvästi toimia tuon lain mukaan. Emme lue kirjoja jotka eivät meitä kiinnosta, emme katso tv-ohjelmia joihin emme tunne kiinnostusta jne. Emme ole niissä tunnesitein kiinni, ne on helppo sivuuttaa. Silloin käytämme erottelukykyä oikein, se mikä ei meitä kiinnosta/ tee meille hyvää/aiheuttaa ahdistusta, sen sivuutamme, luovumme siitä emmekä vaivaa tuolla luopumisella päätämme sen enempää. 

Toisin on ihmissuhteissa. On niin vaikea luopua vaikka järki sanoo että tämä ei onnistu/ aiheuttaa ahdistusta/ vie turhaan energiaa. Vaikka juuri tuo on merkki luopumisesta. Voisimme kaikki ennustaa jollakin lailla  tulevaisuuttamme jos osaisimme tulkita tunteitamme. 

Mikä tahansa mikä tuo enemmän iloa kuin ahdistusta, on tarkoitettu säilymään, ainakin toistaiseksi, mutta jos ahdistus on suurempi kuin ilo, se on tarkoitettu taakse jätettäväksi. Ja se yleensä tulee jäämään taakse, vaikka kuinka hangoittelemme vastaan: MInä haluan!"
Voimme haluta asioita mutta jos maailmankaikkeus on eri mieltä omasta parhaastamme, ja se on yleensä oikeassa se ei tapahdu. 

Toki viesti voi olla "ei vielä." Ihmeitä tapahtuu, mutta niitä ei pidä jäädä odottamaan. On osattava luopua, aikanaan. Jps koettaa luopua liian aikaisin( ajoitus on aina täydellinen)seuraa on/off-tilanne, ihmissuhteessa varsinkin, ei ole vielä aika. Onneksi maailmankaikkeus tuo aina uusia mahdollisuuksia luopua, se kysyy: "Oletko nyt valmis luopumaan?"

Sanoin aikaisemmin että kaytän ennemmin ahdistus kuin suru-sanaa, tässä vaiheessa. Suru voi olla seurausta luopumisesta, ja luopuminen aiheuttaa surua, sitä edeltää usein ahdistus. Tässä puhun luopumista jostain haluamastamme asiasta, en kuoleman kautta luopumisesta, sehän voi tulla aivan yllättäen ja siitä seuraa heti suru. Joka sekin voi aiheuttaa ahdistusta, päinvastaisessa järjestyksessä. 

Jos tietäisimme että tuo luopuminen meitä ahdistavista asioista on todella meille parasta mitä meille voi tapahtua, emme surisi. Mutta emmehän me tiedä, emme aina usko että koskaan enää tulee toista mahdollisuutta mutta tottakai tulee. Maailmankaikkeus (Jumala, Universumi, miksi sitä haluaakaan kutsua) tuo aina uutta, maailmankaikkeus on rajaton, jokainen on oikeuttu saamaan itselleen parasta mahdollista, miksi tyytyisimme siihen mikä ei sitä ole?

Järkikin sanoo että se mikä meitä ahdistaa, ei voi olla meille parasta mitä ansaitsemme, sanoi sydän mitä hyvänsä. Maailmankaikkeus tietää, sielumme tietää ja koettaa viestittää meille tunteiden kautta, kuuntele tunteitasi, tunnetko iloa enemmän kuin ahdistusta ihmissuhteestasi, /työstäsi/ kodistasi tms. Tunteet ovat mittari joiden avulla voi oppia kuuntelemaan maailmankaikkeuden viestejä.

Silloin kun asiat menevät omalla painollaan, asiat järjestyvät sinun itsesi tarvitsematta ponnistella niiden eteen, tiedät että olet menossa mukana maailmankaikkeuden virrassa. Olet oikealla tiellä. Ja jos haluat päästä tälle tielle, luovu siitä mikä ahdistaa, anna maailmankaikkeuden ohjata. Anna tunteittesi ohjata, mutta älä kuuntele pelkästään sydäntäsi. Odota että sydän ja järki ovat samalla viivalla, silloin tiedät että olet "oikealla tiellä.", silloin  maailmankaikkeus sanoo kyllä.

Luopumisen kautta opimme ymmärtämään oman parhaamme, sen että ansaitsemme parasta itsellemme. Helposti tyydymme johonkin puolittaiseen, johtuen oman arvostuksen puutteesta tai pelosta ettemme voisi saada jotain parempaa, siksi takerrumme johonkin joka ei tuo meille enää iloa ja jos joku ei tuo iloa, vaan enemmän ahdistusta, se on merkki että tuo asia/ihminen on jo täyttynyt tehtävänsä, siitä on luovuttava. 

Kun oivallamme että ansaitsemme parempaa, silloin luopuminen siitä mikä ahdistaa, tai voisi ahdistaa, käy helpommaksi. Rajojen vetäminen, ei:n sanominen, ilman että maailmankaikkeuden tarvitsee siitä meille viestittää tulee helpommaksi. Vedämme rajat kuinka toinen ihminen voi meitä kohdella, olemme oppineet tuntemaan oman arvomme. 

Niin kauan kuin sitä emme ymmärrä, maailmankaikkeus toistuvasti tuo meille uusia tilaisuuksia oppia oman arvomme, uutta luopumisen opettelua. Ja taas ahdistaa. Kun arvomme ymmärrämme, ei meitä enää tarvitse opettaa, silloin saamme sen mitä ansaitsemme, me kaikki, eli kaikkein parhaan itsellemme eikä meidän koskaan, missään tarvitse tyytyä mihinkään puolittaiseen.

Ihmissuhteiden, työn ja kaikkien elämän osa-alueiden on tarkoitus tuoda meille iloa, ei ahdistusta. Se mikä tuo iloa, se on meille tarkoitettu, se mikä ahdistaa, sen on tarkoitus väistyä uuden ja iloa tuottavan asian tieltä. Irtipäästäminen, rajojen vetäminen, ei:n sanominen kuuluvat elämän oppiläksyihin.  Niitä opetetaan, hyvässä tarkoituksessa ja itsestämme riippuu opimmeko. Uskommeko ansaitsevamme itsellemme parasta vai tyydymmekö johonkin puolittaiseen, meillä on aina vapaus valita.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


"

Voin ylpeydellä todeta että tämä 1-2-2-kaava on aivan itseni kehittelemä. Tai voisinko sanoa e maailmankaikkeuden kauttani kehittelemä, vaikka se voikin kuulostaa hieman mahtipontiselta.
Viis siitä, kai minäkin saan kuulostaa joskus hieman mahtipohtiselta, aina ei tarvitse olla vaatimaton, varsinkin kun on näin mahtavasta kaavasta kysymys.

Tämä kaava on parin viimeisen vuoden "opiskelun" ja kehittelyn tulos. Olen kehitellyt tätä, taas toistan sanan "maailmankaikkeuden" (vaikka se mahtipontiselta kuulostaakin), itseni ja rakkaiden asiakkaitteni kanssa (heidän siitä tietämättään.)

Tuo kaava perustuu siihen että olettamukseen ja tietoon, varmaan sellaiseen, että maailmankaikkeus, Jumala, universumi, miksi sitä haluaakaan kutsua tuo meille aina uusia mahdollisuuksia, toinen toistaan parempia, meidän ei tarvitse tyytyä ensimmäiseen, eikä toiseenkaan mahdollisuuteen, aina tulee kolmas mahdollisuus.
  
Nuo kaksi ovat usein toistensa äärilaitoja, niiden avulla saamme selville sen mitä elämäämme haluamme ja ennenkaikkea mitä emme halua ja niiden suosiollisella avustuksella saamme elämäämme kolmannen nro 3:n, vaihtoehdon joka on meille parasta. Yksinkertaisesti siitä syystä että meidän ei tarvitse tyytyä mihinkään puolittaiseen, siihen mitä 1 ja 2 edustavat, vaan meillä on oikeus ja oikeastaan velvollisuuskin vaatia itsellemme parasta mahdollista ja sitä nro. 3 tarkoittaa.

Kukaan ei varmaankaan ymmärtänyt sanaakaan siitä mitä tuossa kirjoitin joten otetaan esimerkki ihan oikeasta elämästä, vaikkapa ihmissuhteista:
Kun suhde on täyttänyt tehtävänsä, sitä seuraa (aina) valinta, jatkaako vai lähteäkö eri teille. 
Se joka valitsee eron, altistuu tälle 1-2-3-kaavalle. Kaava alkaa elää omaa elämäänsä, tuoda uusia ihmissuhteita eronneen elämään, ennemmin tai myöhemmin. 

Jossain vaiheessa elämään  tulee uusi suhde. Olkoon tämä ensimmäinen suhde ykkönen (nro1.) Ykkönen ei aina ole paras, ei ainakaan tässä kaavassa, päin vastoin. Tämä suhde on yleensä haastava, sen tarkoitus pn puhdistaa mennyttä, tuomalla samanlaista energiaa kuin mitä oli edellisessä suhteessa. Nurinkurista, myönnän. 
Jos edellisessä suhteessa on ollut ongelma vaikkapa alkoholi, se voi näyttäytyä tässäkin suhteessa. Jos ongelma on ollut uskottomuus, et voi luottaa tähänkään henkilöön jne. 

Tässä sinua testataan, ymmärrätkö ansaitsevasi parasta, tunnetko oman arvosi, vai tyydytkö johonkin joka tuo sinulle ristiriitoja, ahdistustakin, sillä siinä tämä henkilö on mies/nainen paikallaan.  Tässä suhteessa järki/tunteet kulkevat omaa tietään, toisistaan kaukana ja niiden saattaminen samalle viivalle vie aikaa-Muista aina, että asiassa kuin asiassa tunteet ovat mittari. Niin kauan kuin jokin asia tuo elämääsi iloa enemmän kuin ahdistusta, se on tarkoitettu säilytettäväksi. Kun asia ahdistaa enemmän kuin tuo iloa se on merkki irtipäästämisestä, silloin maailmankaikkeus sanoo "EI" ja siitä seuraa irrottautuminen, väistämättä, jossain vaiheessa. 

Kun tuo irrottautuminen, ainakin suurimmaksi osaksi on, onnistunut on kakkosen vuoro. Sitä ilmentää kaavassa luonnollisesti tuo nro.2. Ei paras mahdollinen tämäkään, sarjassa "riittääkö tämä sinulle?"  Jos sitä pitää edes kysyä, niin vastaus on ehkä ei. Muistathan, sinulla on oikeus vaatia itsellesi parasta, miksi tyytyisit puolittain parhaaseen kun voisit saada parempaakin?

Jotkut voivat tyytyä kakkoseen, ehkä siksi koska pelkäävät etteivät enää löydä kolmosta. Turha pelko, tottakai löytävät. Ei ole helpoin suhde tämäkään, tunteet voivat olla vielä kiinni ykkösessä vaikka suhde on jo loppunut, joten suhteessa on mukana vain puolittain. 

Kakkosessa, samoin kuin ykkösessä on hyviä puolia, mutta myös huonoja puolia. Näiden suhteiden avulla pystyt hahmottamaan itsellesi mitä haluat suhteelta ja varsinkin sen mitä et halua. Jos voisit ottaa näistä kahdesta suhteesta hyvät puolet, sivuuttaa ne mitä et halua, muokkaisit itsellesi kolmosen.  

Kolmonen on "keskitien kulkija." Ykkösen ja kakkosen hyvistä puolista muokattu. Hän on parasta sinulle, ja hän tulee elämääsi kun olet kaynyt nämä kaksi vaihetta läpi. Ykkönen ja kakkonen viitoittavat tietä kolmoselle ja numero 3 on parasta mitä voit saada. 
Minulla on tapana sanoa että aina jostain joutuu tinkimään, ei ole täydellisyyttä,  mutta se mistä joutuu tinkimään, ei ole enää oleellista ja tärkeää kolmosessa. 

Ykkösellä ja kakkosella on tarkoitus. Ne/he auttavat sinua ymmärtämään oman arvosi, sen että ansaitset parasta. Sen tehtävän ne/he suorittavat mallikkaasti ja itsestäsi riippuu kuinka pian oivallat ettei sinun tarvitse tyytyä puolittaiseen kun voit saada itsellesi parasta mahdollista. 

Tähän kaavaan 1, 2 ja kolmosiksi lasketaan henkilöt ja suhteet joilla on merkitystä tunnetasolla, ei siis jokaista tinder-treffiä tms.jotka ei ensitapaamista pidemmälle johda.Poikkeus on ihmiset jotka ovat jo oppineet tuntemaan oman arvonsa, he eivät haaskaa aikaansa sellaiseen mistä intuitio jo heti alkuunsa varoittaa. 

Tämä kaava opettaa kuuntelemaan intuitiota. Ykkösen ja kakkosen kohdalla intuitio kyllä koettaa varoittaa, mutta sitä vain ei tahdo kuunnella. Ei ehkä ole tarkoituskaan, mutta kun suhde on loppunut, voi miettiä taaksepäin, mitä intuitio sanoi alussa? En vaan kuunnellut, koska en uskonut sitä tai en halunnut uskoa. ..kyllä intuitio tietää ja tämä kaava opettaa kuuntelemaan omaa intuitiotaan. 

Tämä kaava toimii myös toisella tapaa. En itse oikein usko horoskooppeihin, jokaisesta löytyy johonkin tähtimerkkiin sopivaa, mutta testaapa tätä:

Kaksi kolmosta yhdessä on paras vaihtoehto, ykkönen ja ykkönen nounou,ykkönen ja kakkonen, ei sekään oikein toimi. Kolmonen ja ykkönen...kolme on ykköselle paras vaihtoehto, mutta koska ykkösen on vielä käytävä läpi kakkonen, ei hän välttämättä ymmärrä kolmosen ihanuutta, ei vielä ainakaan, ehkä sitten kun kakkonen on taputeltu....ymmärrätkö idean?

Tämä kaava loppuu kolmoseen, sitä voisi jatkaa vielä neloseen, mutta koska kolme on minulle tärkeä luku, päätän sen tuohon. Nelonen voisi vielä menetellä, mutta jos aletaan mennä siitä eteenpäin, voi olla vaarana jo ihmissuhteilla pelailu, ja se ei tuo hyvää pelaajalle itselleen. Voi joutua tyytymään ykköseen, koska kakkonen ja kolmonen ovat jo ymmärtäneet oman arvonsa eivätkä lankea nro 9. charmiin.

Kaava alkaa aina alusta 1-2-3, 1-2-3, loputtomiin. Se toistuu kaikessa, jos olet työssä josta et nauti, sinulle annetaan tilaisuuksia uuteen. Kuten sanoin, se mikä tuottaa ahdistusta enemmän kuin iloa, on tarkoitus jäädä taakse. Osaisimme ennustaa omaa tulevaisuutta kaikki mikäli osaisimme tulkita omia tunteitamme.

Se mikä tuottaa enemmän iloa kuin ahdistusta, se on tarkoitettu jäämään, kunnes ilo vähenee.. silloin sinulle tuodaan mahdollisuuksia siirtyä muuhun, tartutko ensimmäiseen tarjoukseen vaikka intuitio kertoisi ettei se ole sinun juttusi, uskallatko toisen tarjouksen tullessa luottaa että tulisi kolmas, vielä parempi, vai tyydytkö kakkoseen ? Oma on valintasi eikä valinnoista rankaista, aina tulee uusi mahdollisuus, uusi 1-2-3. Näin se menee. 

Minäpä jatkan pohdiskeluja, tällä hetkellä on pohdiskelu ja testi, onko "kaikki aikanaan" sanonta sittenkään aivan totta. Voiko ajalle milloin asiat tapahtuu asettaa määräajan, olenhan jo vuosia asettanut määräajan rahalle, siihen ja siihen päivään mennessä on oltava tilillä rahaa tuon verran, ja aina raha on ilmaantunut, vaikka usein olen ajatellut että ihme jos tuon saan kasaan.
Yksityisurittäjänä alvit, kirjanpitokustannukset, verot, yelit ja lisäksi omat hlökoht. kulut on maksettava joka kuukausi ja se ei ole pieni summa. Mutta en valita, tunnen kiitollisuutta joka kerta kun maksan laskuni ajallaan, aina ihme tapahtuu ja rahat saan kasaan, kiitos siitä maailmankaikkeudelle ja tietenkin ihanille asiakkailleni.

Kävin pitkästä aikaa kirjastossa, lainasi kirjan "E2 yhdeksän energiatestiä jotka todistavat että ajatuksesi luovat todellisuutesi", sattuikin olemaan tuohon teemaan sopiva. 

Kyllähän me itse luomme omaa elämäämme, ajatukset sanat, teot,  aikamukset, sitä niitämme mitä kylvämme mutta tuo ajan määrääminen, aikataulujen asettaminen on kiehtoja ajatus. Kaikki ei ehkä ole sittenkään "aikanaan" vaan voimme itse määritellä ajan missä ajassa haluamme mitäkin tapahtuvan. Siitä sitten myöhemmin, kunhan olen vähän opiskellut, käytännössä, asiaa tarkemmin.

Vielä jälkikirjoitus tuohon 1-2-3 kaavaan. Tiedän että joku haluaa kumota kaavani sanomalla :" Kyllä minä löysin heti ihanan suhteen eroni jälkeen ja olemme onnellisia yhdessä, olleet jo 2 vuotta!"
Onnittelut hänelle, olet oppinut tuntemaan arvosi jo entisen liittosi aikana, sinua ei ole tarvinnut opettaa.
Mutta mietipä tarkkaan, eikö vaan ykkönen ja kakkonen koettaneet tulla elämääsi, mutta intuitiosi varoitti ja sinä kuuntelit sitä? Et tuhlannut aikaa sellaisen oppimiseen minkä olit jo oppinut...tai sitten elät vielä harhassa etkä ole kuunnellut intuitiotasi, luulet ykköstä kolmoseksi?